Ingredinte: 4 kilograme castraveţi 4 litri apă 1 litru oţet de bună calitate 1/2 cană de sare grunjoasă, neiodată 4 linguri de zahăr 3 rădăcini de hrean 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1/2 cană boabe de muştar 1 lingură boabe de piper 10-12 foi de dafin
Preparare: Sterilizaţi borcanele. Folosiţi borcane de dimensiuni medii (800-3000 ml). Spălaţi castraveţii. Castraveţii trebuie să fie mici, tari şi elastici. Curăţaţi hreanul şi tăiaţi-l fâşii, pe lungime. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Curăţaţi usturoiul. Clădiţi castraveţii în borcane, în poziţie verticală, unul lângă altul, în aşa fel încât să rămână cât mai puţin spaţiu. Intercalaţi printre castraveţi tulpini de hrean, bucăţi de ceapă şi căţei de usturoi. Puneţi la fiert 4 litri de apă împreună cu oţetul, sarea, zahărul, boabele de muştar, piper şi foile de dafin. Lăsaţi să dea câteva clocote până se topesc granulele de zahăr şi de sare. Lăsaţi să se răcorească lichidul 5-10 minute (să ajungă apa la 70-75 de grade). Turnaţi lichidul încet peste castraveţi până sunt acoperiţi. Pentru a evita incidentele nefericite (fisurarea borcanelor), puneţi borcanele cu castraveţi într-o cratiţă pe fundul căreia aşterneţi un prosop. Turnaţi lichidul încet peste castraveţi şi scoateţi borcanul din cratiţă doar după ce sunteţi siguri că nu s-a fisurat. Acoperiţi cu capac cu filet sau folie de celofan. Păstraţi la rece, în spaţii întunecoase, timp de minim 2 luni înainte de a deschide borcanele. Castraveţii muraţi în oţet se păstrează în bune condiţii 6-18 luni
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.