2,5 kilograme gogonele 2 morcovi (opţional) 1 mână flori de conopidă (opţional) 4 linguri sare grunjoasă 1 tulpină hrean 1/2 tulpină mărar uscat frunze de ţelină 4 foi de dafin 8 căţei de usturoi 1 lingură boabe de piper 1 lingură boabe de muştar
Preparare: Sterilizaţi borcanele. Spălaţi bine gogonelele. Aruncaţi-le pe cele lovite sau vătămate în orice fel. Curăţaţi morcovii şi usturoiul. Tăiaţi morcovii rondele de 4-5 milimetri. Curăţaţi hreanul şi tăiaţi-l în 4, pe lungime. Fierbeţi 3 litri de apă la care adăugaţi cele 4 linguri de sare. Luaţi apa de pe foc şi lăsaţi-o deoparte. Aşezaţi pe fundul borcanului un strat de tulpini de mărar rupte, frunze de ţelină. Aşezaţi gogonele intercalate cu flori de conopidă şi rondele de morcovi. Turnaţi boabele de muştar şi cele de piper printre gogonele. Adăugaţi frunzele de dafin şi restul de tulpini de mărar şi ţelină. Turnaţi saramura fierbinte peste gogonele. Acoperiţi cu capac cu filet sau celofan (pus în două şi uşor înmuiat) borcanele. Lăsaţi să se răcească, acoperit, borcanele până a doua zi. Depozitaţi în loc uscat, răcoros şi întunecat pentru minim 2 luni înainte de servire.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.