Ingredinte: 3kg castraveti (cât mai proaspeţi şi mai fermi) crenguţe marar uscat frunze de vișin 2 linguri de boabe de muștar 1 lingură boabe de piper 3-4 rădăcini de hrean 1 căpățână de usturoi 1 ceapă tăiată rondele 2-3 foi de dafin 3 linguri sare grunjoasă
Preparare: Sterilizaţi bocanele. Spălaţi şi alegeţi castraveţii. Lăsaţi la o parte castraveţii moi sau loviţi. Amestecaţi 3 litri de apă cu 3 linguri rase de sare grunjoasă. Fierbeţi apa până când se dizolvă granulele de sare. Luaţi apa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcorească 10-15 minute. Aşezaţi pe fundul borcanului căţei de usturoi curăţaţi, crenguţe de mărar uscat. “Clădiţi” castraveţii, în picioare, unul lângă altul. Inseraţi pe marginea borcanului tulpini de hrean curăţaţe (şi tăiate în jumătăţi sau sferturi dacă sunt prea groase). Intercalaţi printre castraveţi frunze de vişin şi cele de dafin. După ce aţi terminat de aranjat castraveţii în borcan, adăugaţi boabele de muştar şi cele de piper. Puneţi borcanul în chiuvetă, aşezaţi vârful unui cuţit sub el, şi turnaţi saramura fierbinte peste castraveţi. Închideți borcanul cu capac şi lăsaţi-l cu capacul în jos 10-15 minute. Lăsaţi să se răcească borcanele, acoperite cu pături sau prosoape calde, până a doua zi. Depozitaţi borcanele în loc uscat, răcoros şi întunecat.
image
image
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: miniferma
Mesaj:
miniferma
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.